Horizont i qytetit të Stokholmit gjatë natës

Volvo Cars and Nobel Media: Inovacion Kampionesh

Një partneritet i dy institucioneve globale, të angazhuara për përparim përmes inovacionit.

Nje Vizion I Perbashket

Çmimi Nobel shpërblen arritjet në shkencë, letërsi dhe paqe. Si partner i Nobel Mediave, ne jemi krenar që marrim pjesë në promovimin e ideve të mëdha dhe nderojmë ata që janë pas përparimeve që i japin dobi njerëzimit. Partneriteti ynë bazohet në një trashëgimi të përbashkët suedeze dhe një besim të përbashkët në progres nëpërmjet inovacionit.

"Ne jemi shumë të lumtur që jemi partnerë të Nobel Media. Është një mundësi për ne që të shënojmë rëndësinë e inovacioneve për zhvillimin e shoqërive tona ". - Håkan Samuelsson, president dhe CEO i Volvo Cars.
Bashkia e Stokholmit, në brigjet e natës

Nga një ide e vetme

Në vitin 1921 Albert Einstein u nderua me Çmimin Nobel në Fizikë për zbulimin e tij të efektit fotoelektrik. Gjetja e tij hapi rrugën për një numër inovacionesh, duke përfshirë teknologjinë integrale të kamerave digjitale.

Ndikimi i kësaj shpalljeje që fitoi çmimin Nobel mund të gjendet në të gjitha makinat tona zyrtare, si bazë e disa prej risive më të rëndësishme të sigurisë.
Pamja e përparme e Volvo tregon fenerët ne formen e çekanit te Thor-it
Dritat e gjata aktive

Drejtoni pa u brengosur për rreze të lartë, kështu që mund të përqendroheni në udhëtimin tuaj. Në kushte të errëta, kamerat identifikojnë automjetet që afrohen dhe hijen dinamike në zonën e rrugës që ata zënë.

XC90 T6 vizualizimi i karakteristikave të sigurisë ne qytetit
City Safety (Siguri në qytet)

Sigurohuni të eksploroni qytetin, me mbështetje të dizajnuar për t'ju mbrojtur ju dhe të tjerët rreth jush. Teknologjia e kamerës dhe radari përdoren për të identifikuar rreziqet potenciale siç janë automjetet e tjera, çiklistët dhe këmbësorët.

Volvo IntelliSafe ju mban të sigurt me tregues të ndriçuar të blindspot në pasqyrat anësore
InelliSafe Surround

Ndrroni korsine dhe futuni ne kthese me qetesi te plote. Kur një automjet tjetër hyn në zonën e verbër të spotit, ajo zbulohet nga kamerat dhe radarët. Pastaj një llambë paralajmëruese ndizet për t'ju njoftuar, kështu që ju mund të manovroni me siguri.

Ekrani qendror ju shfaq pamjen 360 grade
360 grade Park Assist

Parkoni me lehtësi dhe me besim, me kontroll të plotë të automjetit tuaj. Kur parkoni ose ecni mbrapsht imazhet nga katër kamera të fshehura kombinohen për të dhënë një perspektivë të syrit të shpendëve të makinës suaj dhe rrethinës së tij.

Evolucioni nëpërmjet inovacionit

Zbulimet e bëra sot, na japin mundësinë të evoluojnë produktet dhe shërbimet tona për të përmbushur nevojat e nesërme. Volvo Cars beson se njerëzit duhet të kenë lirinë për të lëvizur në një mënyrë të sigurt, të qëndrueshme dhe personale. Ky parim e drejton qasjen tonë ndaj inovacionit dhe vendos rrugën tonë drejt vizioneve tona për të ardhmen.
Qëllimi për zero

Vizioni i sigurisë së Volvo Cars, ne synojmë të zvogëlojmë numrin e njerëzve që vdesin ose janë plagosur rëndë në aksidentet e trafikut rrugor në zero. Mbrojtja dhe kujdesi për njerëzit është në qendër të filozofisë së Volvo Cars dhe kjo është angazhimi ynë për të shpëtuar jetën.

Kalimi në energji elektrike

Deri në vitin 2025, ne synojmë që makinat plotësisht elektrike të përbëjnë pesëdhjetë për qind të shitjeve tona dhe të kemi shitur një milion makina të elektrizuara. Kjo nënvizon angazhimin tonë për të zvogëluar ndikimin mjedisor të produkteve tona dhe për të përmirësuar cilësinë e ajrit në qytetet tona.

Njeriu që qëndron jashtë në rrugë, një gamë e bardhë Volvo XC e dukshme në reflektimin e dritares
Dhënia e kohës

Deri në vitin 2025, ne synojmë t'i japim çdo shofer makinash Volvo një javë të kohës së tyre çdo vit. Ne besojmë se teknologjia autonome do të bëhet pjesë integrale e lëvizjes së përditshme, duke ju lejuar të shpenzoni më shumë kohë në gjërat që kanë rëndësi.

Makinat Zyrtare të Javës së Nobelit

Volvo Cars është nderuar që do të jetë në gjendje të kontribuojë në një mënyrë praktike, duke ndihmuar laureatët e Nobelit gjatë Javës Nobel 2018. Flota e tridhjetë veturave zyrtare, të përbërë nga XC40, XC60, XC90 dhe XC90 Excellence, do të sigurojë transportin nga dhe numri i ngjarjeve, duke përfshirë ceremoninë prestigjioze për çmimin e çmimit Nobel dhe banketin Nobel.
XC40

Një fitues kompakt. SUV-i ynë i ri u kurorëzua Car of the Year në Gjenevë më parë këtë vit. Java 2018 Nobel do te kete nje XC40 T5 AWD R-Design në ngjyre Crystal White.

Pamje anesore e Onyx Black Volvo XC60 T5 AWD Inscription
XC60

Dizajni suedez, brohoritje globale. SUV-it tonë dinamik iu dha çmimi World Car of the Year 2018.

XC60 zyrtar i këtij viti është një T5 AWD Inscription në ngjyre Onyx Black.

Pamje anesore e Onyx Black Volvo XC90 T6 AWD Inscription
XC90

Një koncept çmim-fitues. Shtate vendeshja elegante eshte një nga SUV-ët më luksoze të shekullit. Edicioni i 2018 eshte T6 AWD Inscription në ngjyre Onyx Black.

Pamje anesore e Onyx Black Volvo XC90 Twin Engine AWD Inscription
XC90 Excellence

Kryeqyteti i luksit skandinav. XC90 Excellence do të ofrojë transport të klasit të parë tek mysafirët VIP. Makina Zyrtare është një Përsosmëri Twin-Engine në ngjyre Onyx Black.