Volvo V60

Opuštenost, pouzdanost, kontrola

Raznovrsnost karavana, elegantan izgled i vrhunsko upravljanje.

Prostor sa stilom

Dinamičnost, fleksibilnost. Svaki dan

Svojim oštrim načinima upravljanja i elegantnim linijama, V60 je dinamičan porodični automobil i raznovrsni karavan. Njegova zategnuta linija krova i položaj koji prijanja uz cestu poziva svakog entuzijastu vožnje za upravljač. Njegova konfiguracija fleksibilnih zadnjih sjedala prilagođava se svim vašim potrebama, na svakom putovanju.

Podrška vozaču

Prilagodljivi tempomat

"Prilagodljivi tempomat pomaže vam pri održavanju zadane brzine ili razmaka s automobilom ispred. Samo odaberite željenu brzinu i vremenski razmak od vozila ispred te uživajte u vožnji i pri velikim brzinama autoceste (200 km/h). Prilikom stani-kreni saobraćaja u gradu tu je Queue Assist* koji vam pomaže da pratite vozilo ispred dok ubrzava ili usporava. Na autocesti se vaša brzina automatski prilagođava sporijim vozilima kako biste održali propisanu udaljenost.

*Queue Assist funkcija od 0 do 30 km/h zahtijeva Geartronic™ automatski mjenjač."
 

Spojite se s vašim automobilom

Harman Kardon

Harman Kardon Premium Sound pruža briljantno, autentično iskustvo slušanja u vašem V60 gdje god sjedili. Kristalno jasni visokotonci, moćan bas i srednjetonci niske distorzije stvaraju zvuk koji je bogat i vjeran duši vaše omiljene muzike. Dodatak ovom vrhunskom paketu je naš audio sistem visokih performansi koji omogućava jasan i prirodan zvuk.

T6 Twin Engine AWD

"Naš plug-in hibridni D6 Twin motor kombinuje električni i moćni turbodizelski motor i daje vam najbolje od oba svijeta: električno vozilo bez emisije plinova u gradu i automobil visokih performansi na autocesti - s pogonom na sve točkove po potrebi.

Pure električni način vožnje prednost daje električnoj vožnji bez emisije i dometa do 50 km, idealnoj za svakodnevna putovanja na posao. U Hybrid načinu, električni i dizel motori se koriste kako bi optimizirali performanse, potrošnju goriva i udobnost dok Power način koristi svu dostupnu snagu kako bi maksimizirao performanse. AWD način aktivira pogon na sve točkove za poboljšanje prijanjanja na cesti pri skliskim uslovima."
 

Odaberite svoj izričaj

R-Design

Savršen spoj užitka vožnje i performansi.

Cross Country

Urbani stil susreće avanturu.

Polestar

Iskusite uzbuđenje vožnje sportskog automobila.