Volvo XC90

Pod kontrolom. Opušteno

Luksuzni SUV iz Švedske. Profinjena snaga, elegantna izrada

Vaše utočište

Prostor za vas

Svojim impozantnim stavom i suzdržanom formom, XC90 odaje utisak opuštenosti i samouvjerenosti - bit modernog skandinavskog dizajna. Unutrašnjost je stvorena urednom kabinom koja je izrađena od najfinijih materijala i nadopunjena kontrolama poput dragulja i dodirnim ekranom veličine tableta. Luksuzna, minimalistička estetika stvara prostor u kojemu se možete opustiti, razmišljati i povezati sa svijetom pod svojim uslovima.
 

Podrška vozaču

Pilot assist

Za ugodniju vožnju od samoga starta tu je Pilot Assist, polu-autonomni dodatak prilagodljivom tempomatu koji omogućava blagu podršku pri upravljanju kako bi osigurao da vam se automobil nalazi na sredini odabrane trake, pri zadanoj brzini i razmaku od automobila ispred. Pilot Assist podrška pri upravljanju može biti aktivna do brzina kojima se vozi na autocesti. Ako ne držite ruke na upravljaču, Pilot Assist se automatski isključuje. Pilot Assist je dio IntelliSafe Assist.


Napomena: Vozač je uvijek odgovoran za upravljanje automobilom i održavanje propisanog razmaka i brzine čak i kada se koristi Pilot Assist. Polu-autonomni sistemi poput Pilot Assist ograničeni su u količini ubrzanja, kočenja i snage upravljanja koju mogu primijeniti.

Spojite se s vašim automobilom

Bowers & Wilkins

Gdje god sjedili audio sistem Premium Sound Bowersa&Wilkinsa omogućava vam uživanje u muzici na onaj način koji je umjetnik zamislio. Revolucionarna tehnologija visokotonca na vrhu i jedinstveni ventilirani subwooferi donose kristalno čist i jasan zvuk.

Performanse bez kompromisa

T8 twin engine AWD

Naš T8 Twin Engine s plug-in hibridnom tehnologijom omogućava uzbudljivu vožnju kombinovanu sa beskompromisnom učinkovitosti. Kombinacija benzinskog motora visokih performansi i električnog motora omogućava vam vrhunske performanse na autocesti i bez emisija prilikom putovanja na posao - s opcijom pogona na sve točkove po potrebi.

Pure električni način prednost daje električnoj vožnji bez emisije i dometa do 40 km, idealnoj za svakodnevna putovanja na posao. U Hybrid načinu, električni i benzinski motori se koriste kako bi optimizirali performanse, potrošnju goriva i udobnost dok Power način koristi svu dostupnu snagu kako bi maksimizirao performanse. AWD način aktivira pogon na sve točkove za poboljšanje prijanjanja na cesti pri skliskim uslovima.

Odaberite svoj izričaj

Inscription

Čist, sofisticiran luksuz napredne sigurnosti i udobnosti.

R-Design

Savršen spoj užitka vožnje i performansi.

Excellence

Jedan luksuzni SUV, četiri individualna sjedišta.