Volvo's first seatbelt

NASLJEDNA INOVATIVNOST

Volvo je bio pionir u svakoj generaciji.

Nils Bohlin with Volvo seatbelt

1959. – sigurnosni pojas sa tri tačke vezivanja

Malo je ljudi na planeti koji su spasili toliko života kao što je to uradio Volvo inženjer Nils Bohlin koji je uveo sigurnosne pojaseve sa tri tačke vezivanja u serijsku proizvodnju modela PV544. Procjenjuje se da je od tada spašeno više od milion života zato što se kompanija Volvo Cars odrekla prava na patent kako bi svi od toga imali koristi.

1972. – bezbjednosno sjedište za djecu okrenuto ka nazad

Sjećate li se onih ranih snimaka astronauta na kojima oni leže na leđima tokom polijetanja kako bi ujednačili sile kojima su izloženi? E pa to je bio osnovni princip koji smo primjenili da bismo kod sjedišta za djecu okrenutih ka nazad raspodijelili opterećenje i umanjili povrede. Zatim smo ga 1976. godine unaprijedili sa podiznim dječjim sjedištem, a 1990. godine sa integrisanim podiznim sjedalnim dijelom ugrađenim u samo sjedište.

Front of vintage Volvo

1976. – lambda sonda

Lambda sonda je bila još jedan proizvod kojim je kompanija Volvo Cars doprinijela čistijoj životnoj sredini. Mali uređaj veličine prsta zapravo je sonda za mjerenje kiseonika, čime smo smanjili emisiju štetnih gasova za 90%. Nakon skoro 40 godina, lambda sondu ima praktično svaki automobil sa benzinskim motorom u svijetu.

1991. – zaštita od bočnog udara

Još jedan veliki korak naprijed za bezbjednost napravljen je sa našim sistemom za zaštitu od bočnog udara ili SIPS (Side Impact Protection System). On je bio sastavni dio dizajna automobila i posjedovao je veoma čvrstu konstrukciju i materijale koji apsorbuju energiju sa unutrašnje strane, prečku u podu, pa čak i ojačana sjedišta. Na osnovu toga smo 1994. godina napravili još jedno pionirsko rješenje – bočni vazdušni jastuci.

Volvo side impact protection seat
Volvo whiplash protection system

1998. – sistem za zaštitu od povreda pri trzaju

Povreda vrata usljed naglog trzaja je bolna i potencijalno skupa povreda. Osim toga, dosta je česta, pa je naš fokus bio na tome da smanjimo broj povreda do kojih dolazi usljed sudara pri malim brzinama. Sistem podrazumijeva vrlo robustan naslon za glave putnika, kao i domišljat dizajn sjedišta koje pri sudaru daje ujednačenu potporu. Rizik od dugoročnih medicinskih problema je na ovaj način prepolovljen.

1998. – zavjesa na naduvavanje

Vazdušna zavjesa na naduvavanje je još jedan korak unaprijed po pitanju bezbjednosti za kompaniju Volvo Cars. Skrivena je u tapacirungu krova i ide od prednjeg do zadnjeg kraja kabine – u slučaju bočnog udara, vazdušna zavjesa se naduvava za samo 25 hiljaditih djelova sekunde i može da apsorbuje 75% energije koja se generiše pri bočnom trzaju glave.

Volvo inflatable curtain 1998
2002 Volvo roll over protection system (ROPS)

2002. – sistem za zaštitu od prevrtanja (ROPS)

Usljed sve veće popularnosti sportsko-terenskog vozila (SUV), smatrali smo da je vrijeme da predstavimo svoju sljedeću bezbjednosnu inovaciju – zaštita od prevrtanja. Problemu smo pristupili na dva načina. Prvo smo poboljšali stabilnost svog sportsko-terenskog vozila koristeći moderan elektronski sistem za kontrolu stabilnosti a zatim smo poboljšali bezbjednosnu konstrukciju automobila koristeći vrlo izdržljiv čelik legiran borom za izradu krova.

2003. – sistem za posmatranje mrtvog ugla (BLIS)

Pri prestrojavanju samo jedan trenutak neopreznosti može dovesti do katastrofalnih posljedica, ako vozač ne primijeti automobil koji se približava iz mrtvog ugla. Zato smo odlučili da i naši automobili treba da budu na oprezu – BLIS sistem koristi kamere i radar za uočavanje vozila koja se kreću pred ili iza Volvo automobila. Kada auto prilazi iz mrtvog ugla pali se lampica upozorenja na bližem retrovizoru, dajući vozaču dovoljno vremena da reaguje.

Volvo blind spot information system (blish)
Volvo city safety

2008. – Bezbjednost u gradu

Evo nekih zapanjujućih statističkih podataka – 75% svih prijavljenih sudara dešavaju se pri brzinama do 30 km/h a u 50% sudara otpozadi vozač iza uopšte nije ni kočio. U tome smo vidjeli mogućnost znatnog poboljšavanja – naš sistem za bezbjednost u gradu laserski detektuje da li postoji vjerovatnoća sudara sa vozilom ispred, pa u slučaju da vozač ne zakoči, koči sam automobil. Inače, sistem funkcioniše do 50 km/h.

2010. – detekcija pješaka sa potpuno automatskim kočenjem

Želimo da naše bezbjednosne inovacije budu od koristi i onima koji se ne nalaze u automobilu. Zbog toga smo razvili sistem koji koristi radare i kamere i upozorava vozača ako neko zakorači ispred automobila a zatim automatski koči, ako to vozač ne uradi. I ovo je ogroman korak naprijed: pješaci čine 11% svih žrtava saobraćajnih nesreća u SAD-u, u Evropi 14%, a u Kini čak 26%.

Volvo pedestrian detection with full auto brake
Volvo pedestrian detection with full auto brake

2014. - Zaštita od skretanja sa puta

Skretanje sa puta je razlog polovine saobraćajnih nesreća u Sjedinjenim Američkim Državama. Volvo je opet bio prvi u testiranju nesreća izazvanih skretanjem sa puta do kojih obično dolazi usljed umora, loših vremenskih uslova ili manjka pažnje vozača. Cilj nam je bio da putnike zadržimo čvrsto na mjestima, uvođenjem jedinstvenih funkcija za apsorbovanje energije u sjedišta kojima se ublažavaju povrede kičme.

2016. - Povezana Bezbjednost

Volvo Cars stvara potpuno novi tip sistema za bezbjednost na putu u svijetu povezanih automobila. Naše posljednje inovacije na polju povezanosti - Upozorenje na klizav put i Upozorenje na upaljena četiri pokazivača pravca - koriste oblak tehnologiju za dijeljenje kritičnih podataka među automobilima, upozoravajući vozače na djelove puta koji su klizavi ili vozila koja su uključila sva četiri pokazivača pravca - što im daje više vremena za usporavanje.

Volvo pedestrian detection with full auto brake