Volvo On Call

Nadzor i udobnost

Tehnologija povezivosti koja život čini lakšim

Luksuzno iskustvo na Vašu komandu

Volvo On Call kombinuje usluge mobilne aplikacije, bežične veze u automobilu i povezanih usluga koje štede vrijeme i koje su osmišljene kako bi Vaš život učinile lakšim i ugodnijim.

Pretplatite se ili obnovite

Funkcije aplikacije Volvo On Call

Brojač koraka za Vaš automobil

Svako električno putovanje se sabira. Pratite potrošnju električne energije i goriva u aplikaciji Volvo On Call sa Recharge plug-in hibridom.

Hladno kad je vruće i toplo kad je hladno

Zahvaljujući funkciji daljinskog upravljanja više nikad nećete morati nositi kaput u automobilu. Parking grijanje (ako je integrisano) možete programirati prije ulaska u automobil kako bi Vam bilo lijepo i toplo i kako prozori ne bi bili smrznuti kad uđete. U automobilima Volvo od 2015. godine nadalje Volvo On Call omogućuje daljinsko pokretanje motora kako biste mogli zagrijati ili rashladiti unutrašnjost kabine.

Prilagodjeni servis na dohvat ruke

Tijelo: Da li ste znali da nam bilo kada možete postaviti pitanje o vašem Volvo automobilu? Vrlo jednostavno - na volju smo vam i sa veseljem vam pomažemo da uživate u svim aspektiva vašeg Volva. Naša aplikacije Volvo on Call vam pomaže da pronadjete informacije direknto u uputstvima za vlastnike, takodje možete koristiti aplikaciju da nas kontaktirate putem telefona ili ćaskanja. Prilagodjeni servis je udaljen samo nekoliko klikova.

*Trenutno dostupno u Španiji.

Otkrijte nova mjesta

Pošaljite svoju destinaciju navigacionom sistemu svog automobila koristeći Volvo On Call prije polaska kako bi bio spreman za polazak kad i Vi. Planirajte putovanje i procijenite približno trajanje do cilja prije nego što uđete u automobil koristeći integrisane karte Volvo On Call. Takođe možete pronaći parking mjesta i njihove cijene po satu i poslati njihova odredišta u svoj Volvo.

Zaključavanje, gorivo, održavanje, dnevnik vožnje

Volvo On Call će Vam proslijediti sve informacije koje trebate znati o svom automobilu - da li je zaključan, da li je u uporabi, informacije o trenutnom stanju goriva, temperaturi izvan automobila, pristup korisničkom priručniku, informacije o potrebama za održavanjem i dnevniku vožnje koji Vam može pomoći u praćenju lične i/ili poslovne upotrebe automobila, uključujući obavljena putovanja i pređene kilometre. Takođe Vas obavještava o tome da li je alarm aktiviran.

Povežite se s kalendarom

Ako aplikaciji Volvo On Call omogućite pristup Vašem kalendaru, obavještavat će Vas kad je vrijeme za polazak pa čak i poslati lokaciju Vašeg sastanka u Vaš navigacioni sistem Volvo.

Gdje ste parkirali?

Jeste li ikada imali poteškoće u pronalaženju svog automobila na velikom parkingu? Volvo On Call pomoći će Vam pronaći svoj automobil koristeći kartu aplikacije. Takođe možete blicati svijetlima ili zatrubiti kako biste brže locirali svoj automobil.

Koristite Twin Engine?

Korisnici vozila Twin Engine (PHEV/Plug-in hibridi) imaju pristup brojnim dodatnim pametnim funkcijama preko aplikacije Volvo On Call, poput pred-grijanja i hlađenja, odloženog punjenja, stanja baterije, omiljenih lokacija punjenja i podsjetnika za priključivanje kabla za punjenje ako to nije učinjeno u predviđenom vremenu.

Zajednički koristite svoj automobil sa porodicom i prijateljima

Volvo On Call omogućava jednostavno zajedničko korišćenje Vašeg automobila sa drugima na određeno vrijeme. Gdje god bili Vi ili Vaš automobil, prijateljima ili članovima porodice možete omogućiti trenutni pristup. Automobil mogu otvarati svojim mobilnim telefonom i zatim aktivirati poseban ključ koji radi samo u okviru dozvoljenog vremena korištenja Vašeg automobila. Pametno, jednostavno i sigurno. Usluga zajedničkog korištenja automobila dostupna je za XC40 na odabranim tržištima.

Vodimo brigu o Vama

Centar za brigu o korisnicima

Sa Volvo On Call možete iskusiti olakšanje usljed dostupnosti trenutnog znanja i personalne podrške pritiskom na tipku (raspoloživo na određenim tržištima). Ako vozite u gustom saobraćaju i npr. tražite fin kafić, restoran ili drugo zanimljivo mjesto – samo pritisnite tipku On Call u automobilu i stupite u kontakt s operatorom Volvo On Call. Recite mu što tražite i u roku od nekoliko sekundi Vaš navigacioni sistem Sensus upućuje Vas na lokaciju. Možda želite nekoga nazvati, ali ne znate broj? Pritisnite tipku i operater Volvo On Call Vam šalje broj ili Vas odmah povezuje. Volvo On Call je kao kad biste imali ličnog asistenta na raspolaganju, 24 sata dnevno.

U hitnim slučajevima

Ako Vam treba pomoć na putu ili usluge hitne službe operateri Volvo On Call su na raspolaganju za preuzimanje poziva. Za hitne slučajeve jednostavno pritisnite tipku SOS iznad retrovizora u automobilu. Za pomoć na putu, pritisnite tipku Volvo On Call. Ako se aktiviraju vazdušni jastuk ili zatezači sigurnosnog pojasa, Vaš automobil automatski šalje upozorenje operateru Volvo On Call koji će Vam zatim uputiti poziv kako bi provjerio što se dogodilo. Ako ne preuzmete poziv, operater će automatski poslati hitne službe na Vašu lokaciju.

Bežični (Wi-Fi) Hotspot

Uvijek možete povezivati svoj Volvo s internetom i pristupati aplikacijama u automobilu tako što ćete povezati svoj mobilni telefon koristeći uslugu dijeljenja veze (tethering). A u svom Volvo On Call možete uživati i više, koristeći pouzdaniju vezu i mogućnost uspostave bežične veze hotspot u automobilu koja omogućava povezivanje do osam uređaja. To omogućava modem Volvo On Call integrisan u automobilu i dodatna SIM-karitca. Vaš signal 4G (ovisno o modelu) jak je i stabilan zahvaljujući upotrebi krovne antene Volvo On Call, što Vam omogućava jednostavan i brz prenos podataka putem interneta. Na mjestima gdje bi telefon teško pronalazio signal, sistem u Vašem automobilu Volvo često radi bolje. Stalni pristup internetu također osigurava redovna ažuriranja karata navigacionog sistema u Vašem automobilu.

Preuzmite Volvo on Call Volvo On Call

Nikada nije bilo lakše prijaviti se ili obnoviti postojeću pretplatu za Volvo on Call. Važeća pretplata je osnova koja omogućava sve gore opisane funkcije. Ako imate u svojoj Volvo on Call aplikaciji ograničene funkcije, vrijeme je da obnovite pretplatu.

Pretplatite se ili obnovite

Preuzmite aplikaciju Volvo On Call

Možete preuzeti aplikaciju i isprobati naš demo način te istražiti brojne, gore navedene funkcije koristeći svoj pametni sat, pametni telefon ili tablet.