Omtanke

Нашата нова програма за одржливост

Извештај на одржливост 2015

Како компанија сосредоточена на луѓето, ние сме бренд за луѓе кои се грижат за другите луѓе и за светот во којшто живееме. Ова е во сржта на нашата работа и нашиот пристап кон одржливоста. Размислуваме на одржливоста и тоа се протега подалеку од нашата дејност и автомобили, и во општеството. Тоа не тера, секој пат кога носиме одлуки, да размислиме дека тие ќе се одразат на светот и животите на луѓето.

Имаме шведски збор кој значи „грижа“, „обѕири“, но исто така и „двапати да се размисли“. Тој збор е „омтанке“ и го опишува нашиот начин да го заштитиме тоа што ви е значајно. „Омтанке“ е името на нашата нова програма за одржливоста..

Заштита на она што Ви е важно

Со градење на она што Ви е важно, го структуриравме Omtanke на овие три влијателни области: влијанието на нашата компанија, влијанието на нашите производи и улогата на општеството.

Влијанието на нашата компанија

Omtanke е насочен кон минимизирање на негативното влијание на нашиот бизнис и дури носење позитивни промени преку нашите активности. Тоа вклучува намалување на општественото влијание од нашето работење, како и промовирање на здравјето на луѓето кои работат во Volvo Cars, и обезбедување на разновидна и инклузивна работна култура

Влијанието на нашите производи

Omtanke е насочен кон Ваша и заштита на Вашиот свет, што ние го правиме преку управување со влијанието на нашите производи. Ние развиваме возила со подобрени животни перформанси и мали емисии за да осигураме пониски влијание врз планетата. Исто така, продолжуваме да развиваме водечки индустриски решенија кои промовираат безбедност, благосостојба и одржливи искуства на клиентите.

Нашата улога во општеството

Omtanke е насочен кон придонесување за подобро општество и заштита на луѓето и планетата, со креирање партнерства за одржлив развој на безбедноста во сообраќајот во автомобилската индустрија со локални и интернационални организации. Исто така, не води низ нашата цел за поттикнување на одговорни бизнис практики низ нашиот синџир на вредности преку промоција на етичко лидерство и човекови права.

Бизнис со одговорност

Кодекс на однесување

Нашиот сеопфатен Кодекс на Однесување, кој е базиран на корпоративните политики, е наш начин да се осигураме дека работиме на етички и компатибилен начин. Кодот се однесува на сите во Volvo Cars, како и на консултантите и персоналот вработен во агенциите кои се под водство на Volvo Cars. Ние, исто така, очекуваме дека сите наши бизнис контакти и трговски партнери се водени од истите принципи пропишани во Кодексот на Однесување. Тоа претставува важен дел од нашата посветеност кон одржливост.

КОДЕКС НА ОДНЕСУВАЊЕ, АПРИЛ 2015

КОДЕКС НА ОДНЕСУВАЊЕ ЗА БИЗНИС ПАРТНЕРИ, НОЕМВРИ 2016

Изјава за ропство и трговија со луѓе

Изјавата за ропство и трговија со луѓе на Volvo Car Group е креирана да објасни како ние работиме за да се осигураме дека не постои ропство и трговија со луѓе во нашите синџири за снабдување или во било кој дел од нашата компанија.

Основни вредности

Во Volvo, сè што правиме се сведува на луѓето. Така што, нашата мисија да го направиме полесен животот на луѓето, побезбеден и подобар е нешто што природно ни доаѓа. Тоа е Volvo начинот. Денес, сме фокусирани како и секогаш на трите основни вредности: безбедност, квалитет и грижа за животната средина. Заштита на она што е важно. Овозможување на луѓето да се чувствуваат слободни. И преземање гордост при помагање на светот да стане подобро место за живеење..

Одржливост на контакт

Ако имате прашања за одржливоста или з апоследниот извештај, ве молиме контактирајте не на следната адреса:

Volvo Car Group 
Corporate Communications/Sustainability 
50232, PVH 50 
SE – 405 31 
Gothenburg, Sweden

CITIZEN@VOLVOCARS.COM