Volvo XC90

Во команда. Со леснотија.

Луксузното SUV од Шведска. Рафинирана сила, елегантно изработена.

Вашето светилиште

Простор за Вас

Со својата импозантна висина и ограничена форма, XC90 е релаксирано и самоуверено – суштината на современиот скандинавски дизајн. Во внатрешноста, уредната кабина изработена од најдобрите материјали е карактеризирана со контроли налик на скапоцени камења и екран со функционалност и димензии на таблет компјутер. Луксузната, минималистичка естетика создава простор во кој може да се опуштите, мислите и поврзете со светот според Вашите услови. 

Поддршка за возачот

Pilot assist

"За полесно возење, полуавтономното возење на Pilot Assist го дополнува адаптивниот темпомат со додавање нежна поддршка на управувачот за да му помогне на автомобилот да е центриран во својата лента и со одредена брзина или оддалеченост од автомобилот напред. Pilot Assist може да биде активен до брзините прилагодени за автопат. Ако не ја држите раката на воланот, Pilot Assist автоматски се исклучува. Pilot Assist  е дел од IntelliSafe Assist.

Ве молиме запомнете: Возачот секогаш е одговорен за тоа како се контролира автомобилот, како и за одржување на точната дистанца и брзина, дури и кога се користи Pilot Assist. Полуавтономните системи, како што е Pilot Assist, се ограничени за тоа колку сила за забрзување, сопирање и управување може да применат. "
 

Поврзете се со Вашиот автомобил

Bowers & Wilkins

Без разлика на кое седиште седите, нашиот Premium Sound by Bowers & Wilkins аудио систем Ви овозможува да ја слушнете музиката што ја сакате онака како што уметниците ја направиле. Револуционерната високотонска технологија и уникатниот сабвуфер со воздушен вентил даваат кристално јасно, моќно доживување на звукот.

Моќ без компромис

T8 twin engine AWD

"Нашиот T8 Twin Engine со хибридна технологија обезбедува возбудливо возење со бескомпромисна ефикасност. Со комбинирање на бензински мотор со високи перформанси и електричен мотор, овој агрегат овозможува извонредни перформанси на автопат и градски патувања со нула емисии - со можност за погон на сите тркала кога е потребно.

Pure electric режимот приоритизира електричен погон со опсег на возење со нула емисии до 40 км, идеален за дневно патување. Во Hybrid режим се користат и електричниот мотор и бензинскиот мотор за да се оптимизираат перформансите, потрошувачката на гориво и удобноста, додека режимот Power ја користи сета достапна моќност за да ги максимизира перформансите. AWD режимот се активира со целосен погон на сите тркала за подобрена тракција во лизгави услови."
 

Одберете го Зашиот стил

Inscription

Чист, софистициран луксуз, со напредна безбедност и удобност.

R-Design

Совршена комбинација од возачко задоволство и перформанси.

Excellence

Едно луксузно SUV, четири индивидуални седишта.